از زمان دولت هاشمی رفسنجانی و بعد در دولت اصلاحات همیشه بین ایران و عمان بحث بر سر صادرات گاز و استفاده ایران از ظرفیت مازاد کارخانه تبدیل گاز طبیعی به الانجی مطرح بوده است و این مذاکرات همیشه تداوم داشته است، اما مشکلاتی هم در مسیر اجرای این توافق طرفین بوده است.
سرپرست امور انرژی سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه نداشتن پلتفرم مشخص برای حوزه دیپلماسی انرژی یکی از نقاط ضعف است، گفت: ایران دومین کشور با بیشترین ذخایر گاز و نفت است و در چهارراه انرژی واقع شده، ولی متاسفانه در حیطه دیپلماسی انرژی چندان موفق نبوده است.
محسن خجسته مهر معاون وزیر نفت با بیان این موضوع که در صورت لغو محدودیت های بین المللی، مناسبات راهبردی افزایش پیدا می کند، گفت: پیش بینی می کنیم با لغو تحریمها صادراتمان به دو برابر مقدار فعلی برسد.
مدیرعامل بورس انرژی ایران گفت: بیش از ٢٠ میلیون تن از محصولات بنزین، گازوئیل، نفتا و گاز مایع طی سالهای ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ صادر شده که این اقدام با ارز آوری بیش از هفت میلیارد و ۸۵۰ میلیون دلاری برای کشور همراه بوده است.
بر اساس آخرین آمار منتشر شده توسط اوپک، تولید نفت ایران در ماه گذشته میلادی ۳۶ هزار بشکه بیشتر شده است. با توجه به ثابت ماندن مصرف نفت در کشور، ایران نه تنها در این مدت، کاهش صادراتی نداشته بلکه با افزایش صادرات نیز رو به رو بوده است.
وزیر نفت اظهار کرد: امسال وزارت نفت بیش از ۴۰ پروژه جدید به ارزش ۳۰ میلیارد دلار آغاز خواهدکرد و تکیه اصلی ما برای تأمین تجهیزات این پروژهها شرکتهای داخلی است.
مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی ایران از آمادگی این پایانه برای صادرات حداکثری نفت خبر داد و گفت: ظرفیت ذخیرهسازی نفت خام خارک ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه افزایش مییابد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران از صادرات بیش از ۱۷ میلیارد مترمکعب گاز در سال گذشته خبر داد و گفت: بهرهمندی از گاز در بخش شهری به ۹۹ درصد و روستایی به ۸۹ درصد خواهد رسید.
اوجی با تأکید بر اینکه بر اساس سیاستهای اصولی و کلان دولت، اولویت ما تکمیل پروژههای نیمهتمام خواهد بود، افزود: همسو با این موضوع تلاشمان این است ۴۸ طرح کلان و اولویتدارِ نیمهتمام در صنعت نفت را تا پایان امسال با سرمایهگذاری ۱۳ میلیارد دلار تکمیل و به بهرهبرداری برسانیم و در همین سال عملیات اجرایی ۲۵ طرح عظیم با سرمایهگذاری ۳۰ میلیارد دلار را ...
رئیس دفتر توسعه صنایع پاییندستی شرکت ملی صنایع پتروشیمی بر اولویت تأمین نیاز داخل به محصولات پتروشیمی تأکید کرد و گفت: تا نیاز داخل تأمین نشود صادرات محصولات موضوعیت ندارد.
مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس با بیان اینکه هلدینگ خلیج فارس قصد دارد در توسعه سه میدان بزرگ سرمایهگذاری کند، گفت: ۱۴ پتروشیمی زیرمجموعه هلدینگ خلیج فارس در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۰.۵ میلیون تن تولید خواهند داشت.
رویترز در گزارشی مدعی شد واردات نفت ایران به چین در آوریل تحت تاثیر قرنطینههای کرونا و افزایش واردات از روسیه، از اوجی که اواخر سال ۲۰۲۱ و اوایل سال ۲۰۲۲ داشت، کاهش پیدا کرد.
رایزن اقتصادی سفارت ایران در ازبکستان، گفت: کالاهای ایرانی ما در حوزه پتروشیمی مزیت دارد وخوشبختانه یکی از اقلام عمده صادراتی به بازار ازبکستان همین محصولات پتروشیمی هستند.